Julia Franck
Gruaja e mesditës


Roman

Përktheu: Jonila Godole

Home

Botime të reja

Lista e plotë

Flutura Açka

Mifi shqip

Aktivitete

Katalog
(pdf)

Kontakt

Lidhje

E DASHURA IME SPUTNIK
roman
HARUKI MURAKAMI
Përktheu: Elvana Zaimi
208 faqe
MARCJA DHE MINJTË
roman
GÜNTER GRASS
Përktheu: Afrim Koci
140 faqe
TREN NATE PER LISBONË
Roman
PASCAL MERCIER
Përktheu: Haxhire Luli
380 faqe

JETA E RE
roman
ORHAN PAMUK
Përktheu:Rubin Hoxha
271 faqe

KËSHTJELLA E BARDHË
roman
ORHAN PAMUK
Përktheu: Drita Çetaku-Turdiu
192 faqe
SHTËPIA E HESHTJES
roman
ORHAN PAMUK
Përktheu:Hysen Voci
308 faqe

TË NJOHËSH NJË GRUA
Roman
AMOS OZ
Përktheu:Etleva Kondakçiu-Pushi
240 faqe

BORA
roman
ORHAN PAMUK
Përktheu: Drita Çetaku
476 faqe

SËMUNDJE DASHURIE
roman
IAN MCEWAN
Përktheu: Albana Kozeli
240 faqe
BAULJA E BABAIT
ORHAN PAMUK
Përktheu: Urim Nerguti & Hysen Voci
177 faqe
UNË JAM E KUQJA
roman,
botimi i dytë
ORHAN PAMUK
Përktheu: Drita Çetaku
536 faqe
FËMIJA I PESTË
Roman
DORIS LESSING
Përktheu: Etleva Pushi
159 faqe
MIQ TEK ALI PASHA
Rrëmime udhëtimi
TESSA DE LOO
Përktheu Marsela Maçi
186 faqe

VETËPOHIMI I GRUAS
PAMELA E. BUTLER
Përktheu: Kostandina Murzaku/Brunilda Nebo
136 faqe

NË BREGUN CHESIL
Roman
IAN MCEWAN
Përktheu: Albana Kozeli
143 faqe

Libra të tjerë:
Zonja Marta Ouli, roman nga Sigrid Undset (2009)
Në sytë e Luçias, roman nga Arthur Japin (2010)
Gjysma e diellit të verdhë, roman nga Chimamanda Ngozi Adichie (2010)
Turbullimi dhe dinjiteti, roman nga Dag Solstad (2009)

Bija e panjohur, roman nga Elene Ferrante (2010)

Orhan Pamuk

(Orhan Pamuk dhe Flutura Açka)

Pamuk in the Albanian press

 


Orhan Pamuk
- Turqi
Çmimi Nobel 2006 në Letërsi
Unë jam e kuqja, roman - e botuar Nëntor 2006
Bora
(Tetor 2007)
Baulja a babait (Nëntor 2007)

Kështjella e bardhë (2008)
Shtëpia e heshtjes (2008)

Elfriede Jelinek
-Austri
Çmimi Nobel 2004 në Letërsi

Pianistja (2005/2006)
Dashnoret (2006)
Epshi
(2007)
Të përjashtuarit (2010)
Lakmia (2010)

Doris Lessing
- Anglo
Çmimi Nobel 2007 në Letërsi
Fëmija i pestë (2008)

J.M. Coetzee
- Afrika e Jugut
Çmimi Nobel 2003 në Letërsi
Askund/Turpi (2003; 2004)
I ngadalti
(Tetor 2007)
Michael K.
(2010)
Elisabeth Costello (2010)

Michel Houellebecq
-
Francë
Platforma
(Nëntor 2007)
Mundësia e një ishulli  (2010)
Zgjerimi i domenit të luftës (2010)

Ian McEwan
- Angli
E shtuna (Maj 2007)
Sëmundje dashurie (2008)
Plazhi (2009)

Amos Oz
- Izrael

Të njohësh një grua (2007)
Rrëfim mbi dashurinë dhe errësirën (2009)
Vjershë e jetës dhe vdekjes (2010)
Majkëlli im (2010)

Haruki Murakami - Japoni
I dashur Sputnik (2008)
Kronika e zogut kurdisës (2009)
Druri norvegjez (2010)
Kafka në breg (2010)

Roman i ri nga Flutura Açka:


KU JE?

Kritikë mbi romanin

(Botuar TOENA)

 

Apditimi i fundit: 13.12.2009